Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vedran Peršić PR Menager ASA Holding-a: Prevent ozbiljnih namjera

Prevent u Bosni i Hercegovini je vrlo ozbiljno pristupio procesu privatizacije imovine Kožarsko tekstilnog kombinata d.d. Visoko i upošljavanju 456 radnika dvije fabrike koje su predmet javnog poziva.  

Preventov osnovni uslov za ulazak u proces privatizacije je bio da imovina bude oslobođena hipoteke te da obaveze prema ovim usposlenicima budu izmirene.  

Prevent je pristupio pregovorima nudeći kompromisna rješenja uz razumijevanjei tešku finansijsku situaciju u KTK, ali spreman da ne plati ceh njihovih loših odluka iz prošlosti.  

Naš osnovni cilj u ovim pregovorima je da zaštitimo investiciju, ali i naše buduće kolege, njih 456, i to na način koji će osigurati da KTK izmiri sve obaveze prema njima do trenutka kada postanu dio Preventove porodice. Ozbiljni smo u našim namjerama i spremni na određena kompromisna rješenja, ali zahtjevamo veliku ozbiljnost i liderstvo i sa druge strane stola. Mi želimo da ovo bude primjer uspješne privatizacije na zadovoljstvo naših uposlenika i šire zajednice. 

Prevent je pokrenuo proizvodnju za potrebe autoindustrije u Bosni i Hercegovini 1999. godine sa 50 zaposlenih u Visokom, a danas je ovaj treći najveći bh. izvoznik sa 3000 zaposlenih prisutan i u Jelahu, Zenici, Goraždu i Vogošći. Prevent ostaje maksimalno posvećen razvoju bh. privrede i cjelokupnog društva ne samo kroz zapošljavanje već i promocijom Bosne i Hercegovine u inostranstvu.