Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jusuf Čizmić više nije trener Bosne!

Iako je iza nogometaša Bosne najuspješnija sezona u posljednjih nekoliko godina, doći će do smjene na mjestu šefa stručnog štaba. Kako smo saznali od predsjednika UO Bosne Fuada Softića, rastanak sa dosadašnjim šefom struke je bio više nego prijateljski i nikakav sukob nije razlog ovakve odluke:

Mi smo sa gospodinom Čizmićem sinoć obavili razgovor i u prijateljskoj atmosferi odlučili ovako, što je veoma bitno naglasiti da ne bi kružile razne priče koje nemaju veze sa istinom. Ja bih se ovom prilikom i najiskrenije zahvalio gospodinu Čizmiću jer je došao u naš klub i pristao preuzeti odgovorno mjesto trenera u situaciji koja je bila puno lošija od ove u kojoj se Bosna sada nalazi, unio je jednu novu dimenziju svojim radom i jedan je od najzaslužnijih za dobar plasman Bosne na kraju sezone. Došlo je vrijeme za rastanak i od toga ne treba praviti nikakvu dramu. Evo otkrit ću da naš sada već bivši trener ne ostaje bez posla nego preuzima ekipu Čapljine koja će vjerovatno ostati prvoligaš zbog problema koje ima Posušje i ja mu u ime cijelog UO Bosne želim puno sreće, zaključio je predsjednik UO NK”Bosna Visoko”, gospodin Fuad Softić.

Ime novog šefa stručnog štaba nismo uspjeli zvanično saznati, ali se nekako nameće ime dosadašnjeg Čizmićevog pomoćnika Avde Kurdije, koji je prije dvije sezone sa juniorima Bosne ostvario odlične rezultate