Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Salčinović novi predsjednik OO SDP-a Visoko

 

Opštinski odbor SDP-a Visoko održao je Izvještajno-izbornu Skupštinu kojoj je predsjedavalo tročlano radno predsjedništvo u sastavu Branislava Ferzanović, Emir Imamagić i Jasna Zubić. Skupštini je prisustvovalo ukupno 66 delegata, koji su usvojili Izvještaj Opštinskog i Nadzornog odbora, a prisutan je bio i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Hidajet Jabandžić.

Ono što je zasigurno bilo najzanimljivije za sve, jesu izbori za nove članove Opštinskog odbora, Nadzornog odbora, kao i predsjednika koji će voditi stranku u naredne četiri godine. Kandidati za vodećeg čovjeka ove stranke bili su Faruk Salčinović i Edhem Gazdić, a nakon tajnog glasanja, za predsjednika je izabran Salčinović sa 55 glasova, dok je 11 glasova dobio Gazdić. U Nadzorni odbor su ušli Velida Ruvić, Mahir Čengić i Jovan Lečić, dok je u Opštinski odbor izabrano 25 delegata.

Salčinović je u jednom mandatu bio i načelnik opštine Visoko (2000-2004.), zatim poslanik u Skupštini Ze-do kantona, a u posljednja dva mandata je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u OV Visoko.