Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uspjeh karate kluba “Visoko”

U nedjelju, 14.6.2009. godine, Karate klub „Visoko“ je organizovao 1. Memorijalni karate turnir „Nedžad Duraković – Džadan“ . Učešće je uzeo 21 klub sa 335 takmičara. Najviše svojih takmičara imao visočki klub koji su ostvarili odličane rezultate osvojivši  61 medalju (13 zlatnih, 17 srebenih i 31 bronzanih).

            Za najuspješniju takmičarku turnira proglašena je Čolić Berina iz Karate kluba „Sarajevo“, za nauspješnijeg takmičara Građan Osman iz Karate kluba „Visoko“, dok je u poretku klubova ubjedljivo prvo mjesto sa 101 bodom zauzeo visočki klub ispred Karate kluba „Stari grad“ iz Sarajeva sa 69 bodova i na trećem mjestu Karate kluba „Nara“ iz Kaknja sa 37 bodova.  

            Iz karate kluba „Visoko“ izražavaju zadovoljstvo postignutim rezultatima a naročito im je drago da je takmičenje bilo jako posjećeno te vjeruju da su gosti mogli da uživaju u prikazanom. Ono što im je posebno drago, jeste što su, kako kažu, uspjeli u organizaciji ovog turnira, koji će sigurno postati tradicionalno, jer nam je obaveza da se bar na ovaj način odužimo rahmetli Nežadu Durakoviću, koji je mnogo dao ne samo klubu nego nego gradu i državi.

                        Organizatori turnira su zaprepašteni činjenicom da, iako su im finansijski pomogli, niko iz Općine Visoko se nije pojavio na turniru, jer gosti takmičenja su očekivali da takmičenje otvori neko od predstavnika općine Visoko. Nadaju se da će se to u budućnosti popraviti, i da će takmičenje sljedeće godine biti i mnogo jače.