Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Urban Sevdah objavio svoj prvi album “Urban Sevdah”

Djevojke i momci iz benda Urban Sevdah ovog vikenda su obilježili kulturni život Visokog, a razlog je objavljivanje njihovog prvog CD-a “Urban Sevdah”. Zvanična promocija desila se u četvrtak u Galeriji Likum 76, a promociji su prisustvovali brojni gosti koji su na taj način podržali ovaj visočki bend.

A sinoć je još jednom veliki broj gostiju, prijatelja i zaljubljenika sevdalinke u izvedbi Urban Sevdah benda, mogao da ih posluša uživo na LIVE promociji albuma u Klubu Cosmos u Visokom. Zaista prepun Cosmos, te svirka uz horsko pjevanje publike, pokazali su da je Urban Sevdah napravio veliki posao objavljivanjem albuma, te izborom pjesama koje su se našle na ovom albumu.

Inače na albumu se nalazi jedanaest pjesama, od toga deset sevdalinski, te jedna makedonska tradicionalna pjesma. Aranžmani je radio Urban Sevdah, dok produkciju potpisuju Renato Jurišić iz ovog benda, te Brano Jakubović iz Dubioze Kolektiv u čijem studiju je i urađeno dosta toga. Dizajn i omot albuma  također je nastao uz pomoć Dubioze, tačnije Vedrana Mujagića, a album je izdala EKIPA iz Sarajeva.

Još jedna jako bitna stvar, kako za Urban Sevdah, tako i za Visoko, je da je album Urban Sevdah benda prvi album neke visočke grupe koji je ikada objavljen.

Zato na kraju preostaje samo ČESTITATI Urban Sevdah bendu, poželiti im mnogo sreće u budućem radu, još mnogo nastupa i koncerata, a naravno i još mnogo albuma, te naravno kupiti CD “Urban Sevdah”.