Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kontrola službenika Uprave MUP-a ZDK-a

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona, u dane 12.06.2009. godine (petak) i 13.06.2009. godine (subota), u vremenu od 13,00 do 06,00 sati, te dana 14.06.2009. godine (nedjelja), u vremenu od 13,00 do 23,00 sata, na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima na području Kantona, sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno kontrolnih tačaka sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkih sredstava koja će se tom prilikom koristiti te obaveznog poštivanja svih procedura koje se odnose na zaustavljanje, javljanje i neodložno evidentiranje preduzetih mjera.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona ovom prilikom još jednom apeluje na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.