Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko u nemilosti onih koji ga ne vole

Posljednja dešavanja na “političkoj” sceni u Visokom (mada smatram da ne postoji nikakva politika u Visokom, jer da postoji ne bi bilo ovako kako jest op.a), a vezana za nesuglasice unutar SDA, neposlušnost vijećnika prema prijedlozima načelnika, izvještaji o poslovanju Javnih ustanova itd… navode na razmišljanje, ko su ljudi koje smo birali i koji kao zakonodavna vlast zastupaju interese nas građana Visokog?

Konkretno o poslovanju JU i načinu njihovog rada diskutuju i većinu vremena uzurpiraju oni koji uopšte i ne koriste usluge tih preduzeća. Ako značajnije obratimo pažnju 80% onih koji sjede u vijeću i kao zastupaju naše interese nemaju dodira sa tim preduzećima niti plaćaju njihove usluge. Samim tim nemaju pojma o čemu pričaju. Jer da imaju znali bi da svako jutro većina onih koji dolaze na posao u Visoko sa sobom odlažu i kese smeća po gradskim kontejnerima za čije odvoženje JKP “Visočica” uslugu plaćaju samo oni koji žive u Visokom. Oni koji žive u Visokom dobro znaju kakve su im ulice, pogotovo po sokacima, znaju da u Visokom vlada apsolutna urbanistička i saobraćajna anarhija i što je najžalosnije znaju da u Općini i vlasti nema niko ko bi zastupao njihove interese, jer nisu profitabilno biračko tijelo.

Ova najnovija anketa koju smo postavili na www.bhportal.info najbolje pokazuje kakvu “politiku” imamo u Visokom. Imamo stranke kao društva jednog lica, stranke čija politika se vodi po mahalskim i u posljednje vrijeme jako popularnim seoskim sijelima. Tako da imamo situaciju u kojoj oni koje smo birali o Visokom ne misle nikako i to pokazuju na svim mogućim nivioma, počev od kapitalnih ulaganja preko javnih preduzeća da mešetarskih i sitnomahalskih-seoskih interesa unutar sopstevnih redova po pitanju izbora u Glavnim, Izvršnim, Nadzornim i inim odborima.