Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Almin Alijagić: Statistika NK Bosna za proteklu sezonu

Pobjedom nad Jedinstvom, fudbaleri visočke Bosne su zaokružili po njih veoma uspješnu sezonu u okviru Prve lige FBiH. Plasman na treće mjesto kao i forsiranje mladih igrača bio je jedan od glavnih ciljeva Uprave i stručnoga štaba pred početak proljetnog dijela šampionata.

Sve zacrtano, žutoljubičasti su i ostvarili te na taj način ovu sezonu možemo smatrati najuspješnijom po Bosnu od kako se takmiče u Prvoj ligi FBiH, a trenere Jusufa Čizmića i Avdu Kurdiju kao jedine koji su uspjeli da sa vlastitim snagama osvoje maksimalnih 49 bodova, od toga 9 sa gostovanja. Sve to nebi moglo biti realizovano bez pomoći Uprave kluba koja je i pored teške finansijske krize uspjela sve svoje obaveze prema igračima izmiriti na vrijeme, što je za svaku pohvalu.

Svih 15 utakmica u drugom dijelu prvenstva odigrao je veznjak Anel Teskeredžić.

Po 14 nastupa zabilježili su iskusni Izudin Kamberović, kapiten Mirza Džafić, te napadači Adnan Džafić i Mirza Čakić.

13 utakmica odigrali su Amar Čabaravdić i Elmir Puščul.

12 nastupa zabilježili su Denis Cana, Eldin Čeho, Elvis Lelo i Ervin Šeta.

Po 11 utakmica ovoga proljeća odigrali su pouzdani Amel Hrustanović, Adnan Hodžić i golman Elbis Šabić koji je u nastavku prvenstva uspio odbraniti i 3 penala, ali se u samom finišu povrijedio te ga neće biti dugo vremena na zelenim terenima.

Almir Čehajić je odigrao 10 utakmica, Kemal Mustagrudić 5, Farik Kečo 4, golman Semir Bukvić i Anvar Husić 3, Almin Tajić i Anel Hodžić 2, Amar Hasanbegović i golman Elvid Alić po jedan nastup.

Stručni štab Bosne koristio je usluge 23 nogometaša ovoga proljeća, žutoljubičasti su ostvarili 15 pobjeda, 4 remija i 11 poraza uz gol razliku 47:26 i 49 osvojenih bodova.

Najbolji strijelac je Adnan Džafić koji je zabio 9 golova, kapiten Mirza Džafić postigao je 8 (od toga 7 sa penala).

Elvis Lelo i Mirza Čakić po 7 golova, Amar Čabaravdić 6, Denis Cana 3 gola,Adnan Hodžić 2, a po jedan Kamberović, Tajić, Teskeredžić, te bivši igrači Bosne, Fakić i Halilović.

Kada su u pitanju žuti kartoni nogometaši Bosne u 15 utakmica zaradili su 27 žutih i 2 crvena (Kamberović i Hrustanović).
A što se tiče penala za Visočane je svirano 9 od toga 8 realizovano, dok je protiv Bosne svirano 4 od toga golman Elbis Šabić je odbranio 3 udarca sa kreča.