Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akcija Uprave policije MUP-a ZDK-a

Obavještavamo javnost da æe policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u dane 05.06.2009. godine (petak) i 06.06.2009. godine (subota), u vremenu od 08,00 do 22,00 sati, sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraæaju, sa posebnim akcentom na kontrolu važenja registracije motornih i priključnih vozila i kontrolu brzine kretanja vozila.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji biæe usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili navedene prekršaje te æe se sankcionisati počinioci i drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraæaja na putevima u BiH.

U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima æe se vršiti kontrola, odnosno kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkih sredstava koja æe se tom prilikom koristiti te obaveznog poštivanja svih procedura koje se odnose na zaustavljanje, javljanje i neodložno evidentiranje preduzetih mjera.

Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Ze-do kantona, vršiæe se pregledi vozila u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Zavedena akcija æe biti realizovana na svim magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima na području Kantona.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona ovom prilikom još jednom apeluje na vozače da se pridržavaju saobraæajnih propisa, kako bi zaštitili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraæaju.