Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ŠK “XXL Basket” dobila pozive iz Srbije, Hrvatke i Grčke

 

Završena je još jedna sezona u košarkaškoj Ligi mladih, gdje su učešæe uzeli i mladi košarkaši ŠK “XXL Basket” iz Visokog, koje veæ godina uspješno vodi Avdo Aždajiæ. Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da su igrači ove škole u toku sezone odigrali čak 87 utakmica, na čemu bi im mogli pozavidjeti i mnogo jači klubovi iz naše zemlje. Rezultat nije bio u prvom planu, jer je bio cilj da se mladi košarkaši “uvedu” u takmičarksi ritam te osjete šta znači igrati utakmice u zvaničnom takmičenju.

Da se taj trud isplatio, pokazuje i informacija o pozivima renomiranih timova da naši mladi košarkaši budu njihovi gosti na košarkaškim turnirima. Prema riječima Avde Aždajiæa, pozivi su stigli iz Splita, Partizana, Hemofarma, ali i iz grčkog PAOK-a, ali još je rano reæi da li æe neki od tih poziva biti i prihvaæeni. Sve naravno zavisi od finansijske situacije.

Ono što je trener Aždajiæ i dalje istakao kao jedan od glavnih problema jeste neriješen status kada je korištenje visočke dvorane u pitanju. Njima je naime davno obeæano rještenje tog problema (besplatno korištenja dvorane), međutim još ništa nije urađeno po tom pitanju.