Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

DVD Kur`an s bosanskim prijevodom

 

Dvojica entuzijasta, jedan mlađi a drugi nešto iskusniji, nakon nekoliko godina rada, mnogo uloženog truda i vlastitih sredstava široj javnosti æe, najvjerovatnije, ovog ljeta predstaviti prvo izdanje Kur`ana na DVD-u sa prijevodom na bosanski jezik ili, kako ga oni nazivaju, “DVD KUR`AN”.


 

«Prvi BiH DVD Kur'an Časni audio sinhroniziran na Bosanski jezik» osmišljen je i realizira se u potpunosti u Bosni i Hercegovini, isključivo od strane domaæih autora i tehničkih realizatora, a u organizaciji Islamske zajednice u BiH Muftijstva bihaækog, Medžlisa IZ Sanski Most. Autori ovog projekta su Senad Kubat i Nevres ef. Softiæ.

 

Dok budete uživali u učenju Kur`ana Abdul Basita Abdussameda, rahmetullahi alejhi, imati æete priliku i da slušate prijevod Kur`ana Enesa Kariæa kao i da ispisivanjem na ekranu pratite učenje Kur`ana. Autori su se potrudili da naprave što više slika bosankohercegovačkih džamija, tekija, turbeta, krajolika, sela i gradova koje se smjenjuju za vrijeme učenja Kur`ana.

 

Kako kažu autori ovaj projekt je jedinstven u Bosni i Hercegovini kao video (DVD) materijal, a tehnički način audio sinhronizacije  kur'anskog melodijskog učenja na jezik prijevoda (u ovom slučaju Bosanski) čini ga jedinstvenim u svijetu, te kao takav  jedini ispunjava opæe uvjete da nosi naslov prvog bosanskohercegovačkog DVD Kur'ana Časnog. 60 sati materijala, bit æe štampano na 11 DL DVD diskova, upakovan u bogato opremljenu prikladnu kutiju, o čemu se više možete informisati na www.dvdkuran.ba