Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halim Zukiæ: VGT nije zainteresovana strana u priči o Visokogasu

Vjerovatno ponukan našom analizom novonastale situacije, a vezano za pretposljednju sjednicu OV Visoko na kojoj je tema bila firma Visokogas čiji je Opæina vlasnik 96%, reagovao je i veænski vlasnik VGT Osiguranja Halim Zukiæ. Naime u našoj analizi se navodi da u priči o Visokogasu postoje tri zainteresovane strane (Opæina, Unis Fagas i VGT & Asfaltgradnja) koje bi željele gazdovati ovim, sada veæ profitabilnim preduzeæem, ali se spominju i skupine vijeænika koje nije teško prepoznati u čiju svrhu lobiraju prilikom svojih diskusija za govornicom. 

-“VGT ne zanima Visokogas niti æe ikada učestvovati na bilo koji način u eventualnoj prodaji istog. Naš interes je da ostane u vlasništvu Opæine jer je profitabilan. Dakle koristan gradu – izjavio je za naš sajt Halim Zukiæ.

Da podsjetim, VGT Osiguranje zajedno sa Asfaltgradnjom je veæ ranije neuspješno učestvovao u jednom javnom natječaju u želji da privatizira Visokogas, tako da je ovaj nagli zaokret u razmišljanju prvog čovjeka VGT-a više nego interesantan.