Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Kuloviæ: Okupljanje selekcije veterana NK Bosna je logičan slijed stvari kada imate organizovan klub i Upravu

 

Nogometaši Bosne prvi puta u zadnjih pet godina tri kola prije kraja prvenstva nisu u situaciji da moraju razmišljati o tome da li æe se I naredne sezone igrati u Prvoj ligi. Razlog tome su svakako dobre igre Bosne iza koje stoji organizovana Uprava na čelu sa Fuadom Softiæem I Nasirom Čehajiæem. Novi Upravni odbor za razliku od ranijih je odlučio prvo napraviti klub, a zatim od tog kluba I dobar seniorski tim, što rezultatski pokazuje I da su uspjeli. Osim brige za “prvotimce” Uprava kluba se potrudila da ozbiljnu pažnju posveti I svim ostalim kategorijama, pa je tako odnedavno formirana I okupljena  selekcija veterana ovog kluba.


 

         “Prije svega kada sam prihvatio funkciju sportskog direktora u klubu jako mi je važno bilo da razgovaram sa ljudima koji imaju viziju razvoja kluba. Dugo sam radio u Bosni, ovo je prvi puta da su se pojavili ljudi koji žele napraviti klub koji ima glavu I rep, klub u kojem se zna šta je čiji posao. Kao logičan slijed stvari došlo je na red I to da klub ne zaboravi svoje stare igrače koji su istorija ovog kluba. Oformili smo veteransku selekciju koja za sada trenira jednom sedmično, a namjera nam je da uskoro počnemo I sa odigravanjem utakmica sa sličnim selekcijama koje postoje u drugim klubovima širom zemlje –  ističe Faruk Kuloviæ, sportski direktor Bosne.

 

Veterani Bosne se veæ odigrali jednu prijateljsku utakmicu protiv sadašnjeg prvog tima. Rezultat je bio 4:1 za mlade snage, ali iz stručnog štaba ekipe veterana najavljuju skori revanš.