Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Cirkus na izboru za novog predsjednika KO SDP-a ZDK

Kada pročitamo službenu vijest iz SDP-a BiH o izboru novih predsjednika i nekih odbora u četiri kantona, to se čini kao obična vijest koju prenosi jedna agencija, u ovom slučaju FENA. Međutim ako imate informaciju iz prve ruke sa lica mjesta, onda priča dobija jednu sasvim drugu dimenziju i smisao. Jedan od četiri kandidata za novog predsjednika koji æe zamjeniti Sretka Radišiæa bio je i Visočanin Faruk Salčinoviæ. Potajno sam se nadao da æe bivši načelnik opæine Visoko pobijediti i kao predsjednik Kantonalnog SDP-a, napraviti red i u visočkom OO SDP-a. Pored Faruka Salčinoviæa kandidati su bili Bajro Hodžiæ iz Olova, Mensur Jašarspahiæ iz Kaknja i Hidajet Jabandžiæ iz Zenice.

Nakon prvog kruga glasanja Salčinoviæ i Hodžiæ su eliminisani, aonda  drugom krugu su ostali Jabandžiæ i Jašarspahiæ. Prije nego se pristupilo novom glasanju, trenutni načelnik opæine Kakanj je odlučio povuæi se, usljed osnovane sumnje da je cijeli izbor veæ ranije režiran i namješten direktno iz Sarajeva, još konkretnije od samog predsjednika ove partije Zlatka Lagumdžije. Baš kada smo pomislili da dolazi novo vrijeme socijaldemokratije u naš kanton, nasuprot tome došla je još jedna spoznaja da je SDP isto što i oni protiv kojih stalno javno istupaju. Ako se po jutru dan poznaje, onda ni na lokalnom nivuo ne možemo očekivati ništa bolje. SDP u Visokom æe i dalje činiti oni što duboko rone u Zlatkove …..  vizije poslušnosti.

Sve ovo nam daje na znanje da kvalitetnu opoziciju nakon isprofanisane SBiH i SDP-a trebamo tražiti u nekim drugim političkim opcijama.