Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obilježen Dan škole “Kulin ban”, učenica generacije Edina Deljkiæ

 

Osnovna škola “Kulin ban” iz Visokog obilježila je danas svoj Dan škole. Tom događaju su između ostalih prisustvovali i brojni gosti na čelu sa visokim predstavnikom EU u BiH Valentinom Inzkom, te visoke austrijske delegacije, predstavnika CIMIC-a i Vlade Ze-do kantona. Svi oni su mogli uživati u programu koji su za njih pripremili učenici i nastavnici ove najstarije visočke škole.

Također, direktorica Habiba Efendira imenovala je i počasne članove nastavničkog vijeæa OŠ “Kulin ban”, a u pitanju su visoki predstavnik Valentin Inzko, zatim dr. Mirjana Sohn, prof. Alois Sohn, sc. mag. Fitz Faulhammer iz ministarstva obrazovanja Republike Austrije, zatim premijer Ze-do kantona Miralem Galijaševiæ i ministrica obrazovanja ZDK-a Zdenka Merdžan.

Dan škole je iskorišten i da se uruče zahvalnice za sve koji su doprinijeli uspješnom radu škole, kao i učenicima koji su tokom godine ostvarili dobre rezultate na raznim takmičenjima. Sedamnaest nastavnika dobilo je zahvalnice za doprinos i afirmaciju škole, a specijalne nagrade su dobili odlikaši i superodlikaši. Za učenicu generacije izabrana Edina Deljkiæ, kojoj je priznanje uručila lično ministrica Merdžan, zajedno sa direktoricom škole.