Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Skupština usvojila prijedlog Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon

Poslanici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas su na 30. sjednici jednoglasno usvojili Prijedlog Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon ZDK-a.

Između ostalog, novim Zakonom porez na imovinu u slučaju više suvlasnika oni æe plaæati srazmjerno svojoj imovini, porez za garaže plaæa se samo ukoliko se izdaju pod zakup, a visinu poreza na imovinu u opæinama, utvrđuju Opæinska vijeæa.

Kada je u pitanju porez na naslijeđe i poklon, on æe se ubuduæe u ZDK-u plaæati po stopi od pet posto.

S 22 glasa za” i četiri suzdržana“ Skupština ZDK-a usvojila je Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona i Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon pauze, poslanici Skupštine ZDK-a razmatrat æe: Informaciju o provođenju ustavne odredbe o konstitutivnosti naroda u javnim institucijama ZDK-a, Informaciju o stanju sigurnosti na području ZDK-a za 2008. godinu, Informaciju o dostignutom stanju u oblastima socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom u Zeničko-dobojskom kantonu i Izvještaj o radu Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona za 2008. godinu.

(Fena)