Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Dani otpora agresiji”: Bosna 1992 – Bosna 2009, srijeda 29.04. na stadionu Luke

U sklopu obilježavanja “Dana otpora agresiji” u organizaciji “Veterana otpora '92” na stadionu Luke u Visokom bit æe odigrana i veoma interesantna fudbalska utakmica. Sadašnja Bosna suprotstavit æe se onoj iz 1992 godine koja je okupljena na inicijativu nekolicine tadašnjih kako bivših tako i aktuelnih članova Uprave i igrača kluba.

Ovaj hvale vrijedan gest na teren æe vratiti nekadašnje legende kluba koji su boje Bosne branili u najtežim vremenima kada se pisala nova Bosanska, istorija kluba. Da podsjetimo, to je bila ekipa koja je igrala kvalifikacije u Jablanici i izborila plasman, kao drugoplasirana u grupi, na završnicu državnog prvenstva u Zenici 1994 godine. Tada je Bosna igrala polufinale i nesretno izgubila od Sarajeva 0:1 (Smječanin 82 minuta), ali je ipak napravila istorijski uspjeh i završila kao treæeplasirana iza Čelika i Sarajeva.

U srijedu 29.04. sa početkom u 15.00 sati, ekipi Jusufa Čizmiæa i Avde Kurdije suprostavit æe se treneri Limo Asim – Hase, Ivo Ištuk i Faruk Kuloviæ koji su u najtežim godinama vodili Bosnu sa igračima koji su u istoriju kluba ušli i kao sportisti i kao branioci Visokog:

Golmani: Džafiæ, Vila, Čabaravdiæ

Odbrana: Ašlama, Handžija, Suljiæ, Gačan, E. Provaliæ, Andriæ, Seferoviæ, Frljak, Jašarspahiæ, Haliloviæ, Laletoviæ, Karačiæ, Jaziæ.

Vezni red: Pašaliæ, Džaviti, Memiæ, Ihtijareviæ, Salčinoviæ, Džafiæ, N. Provaliæ.

Napad: Kardaš, Kalajdžiæ, Mešinoviæ, Zečeviæ, Buljina, Semiæ.