Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutra izbori u MZ na području opštine Visoko

 

Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica na području opštine Visoko biæe održani u nedjelju 26. aprila ove godine i to u vremenu od 8 do 16 sati. Ukupno æe se glasati na 32 glasačka mjesta na području opštine, a spiskovi su napravljeni na zborovima mjesnih zajednica u proteklom periodu. Inače, u tokom aprila mjeseca bila je aktuelna i akcija “Uključi se i ti”, koja je imala za cilj pozvati što više stanovnika opštine Visoko da izađe i glasa na ovim izborima.

Savjeti mjesnih zajednica imaju pet do devet članova, a broj članova utvrđuje se prema broju građana upisanih u centralni birački spisak na području mjesne zajednice, vodeæi računa da svako mjesno područje ili više manjih naselja u savjetu mjesne zajednice bude adekvatno zastupljeno. Predsjednik savjeta mjesne zajednice biæe kandidat sa liste za izbor članova savjeta mjesne zajednice koji dobije najveæi broj glasova.

Rezultate izbora æe potvrditi Opštinsko vijeæe Visoko, a sredstva za sprovođenje izbora obezbjeđuju se iz Budžeta opštine Visoko. U Komisiju za sprovođenje izbora u mjesnim zajednicama opštine Visoko imenuju se Zekija Omerbegoviæ (predsjednik), zatim Jasna Zubiæ, Edina Ahmetoviæ, Mustafa Žiga i Nermina Pinjagiæ (kao članovi) te Zulejha Bajramoviæ (kao administrativno-tehnički sekretar).