Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promovisana knjiga “Samo još tren”

Danas je u Sarajevu održana promocija knjige mlade književnice iz Muliæa kod Visokog, Mirnese Begoviæ “Samo još tren”. Naime, u okviru Sajma knjiga i učila organizovana je promocija druge knjige naše sugrađanke, o kojoj su osim Mirnese, govorili i njeni promotori Mirsad Beæirbašiæ, dobitnik ovogodišnje nagrade Udruženja pisaca BiH i Eli Tauber, publicista, istraživač i urednik lista “Jevrejski glas”.

“Ovu mladu književnicu zaista treba podržati. Najznačajnije je u svemu ovome je ono što je Mirnesa u svojoj novoj knjizi htjela da kaže. Moramo da znamo da je ovo jedinstven slučaj u bh. književnosti i da je to nešto što Visoko kao grad treba da ocijeni i procijeni te da stane iza nje da bi ona postala jedan književnik koji æe sutra pronijeti slavu Visokog ne samo u BiH nego širom svijeta. Uputio bih jednu poruku ljudima koji se bave kulturom u Visokom, a to je da ne smiju zaobilaziti ovakve slučajeve. Mirnesa je možda prva među generacijom mladih književnika koji æe doæi, ali ako ljudi ne shvate da trebaju nju podržati, da imaju jednog značajnog književnika danas, ali i za buduænost, onda ne mogu njegovati ni kulturu u Visokom, a Visoko je uvijek bilo jedan određeni centar kulture.” – rekao je Eli Tauber na promociji knjige Mirnese Begoviæ.

Inače svi zainteresovani knjigu mogu kupiti upravo na Sajmu u Sarajevu, a  za više informacija o kupovini mogu kontaktirati i broj telefona 062 317 583.