Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akcija MUP-a ZDK-a

 

Obavještavamo javnost da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u dane 24., 25. i 26.04.2009. godine, u vremenskom periodu od 07,00 do 22,00 sati, organizuje akciju pojačane kontrole saobraćaja na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona.

Aktivnosti policijskih službenika biće usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja koji su najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, kao što su brza vožnja, nedozvoljeno preticanje, vožnja bez sigurnosnog pojasa, vožnja uz korištenje mobilnog telefona i slično. Takođe, zaustavljena vozila biće pregledana shodno članu 25. Zakona o policijskim službenicima, s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, pronalaska predmeta namijenjenih za vršenje krivičnih djela kao i drugih predmeta koje lica posjeduju protivno odredbama Zakona.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona ovom prilikom još jednom apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.