Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tačan datum “smaka svijeta”: 21. prosinca 2012. godine!

Majanski kalendar, svjetska ekonomska kriza, “sunčeva superoluja”, pretraživač Google, vjerska i druga proročanstva… Svi ti “znakovi” upuæuju da æe kraj čovječanstva biti 2012. godine, a kao najizgledniji datum spominje se 21. prosinca te godine.

Nancy Flinn zainteresirala se kada je čula da æe se “smak svijeta” dogoditi za tri godine i tada je krenula u svoje osobno istraživanje. “Kada sam vidjela da toliko dokaza upuæuje na isto vremensko razdoblje, zaključila sam da je to nešto što moramo uzeti kao ozbiljno”, rekla je Nancy te dodala kako vjeruje da je financijska kriza prvi znak raspada. “Govori se da æe posljednjih dana zavladati ekonomski kaos. Mislim da to upravo gledamo”, zaključila je Flinn, piše cbs.

> Smak svijeta 2012. godine: “Sunčeva superoluja” izbrisat æe civilizaciju kakvu poznajemo

Po “majanskom kalendaru” 21. prosinca 2012. godine označava kraj 500-godišnjeg razdoblja. Stručnjak za stare američke narode dr. Gary Feinman kaže kako mnogi taj datum smatraju “krajem svijeta”, no za Maje on označava samo završetak ciklusa. I pretraživanje na Googleu vodi nas do zaključka da æe se nešto dogoditi 2012. godine, jer upisivanjem “2012 Disaster” (2012.  Katastrofa) ta internetska tražilica izbacuje više od dva milijuna stranica.

Kako bi dojam o kraju svijeta baš u toj godini i na datum 21. prosinca bio pojačan, to je dan kada pada “zimski solsticij”, a Sunce æe se nalaziti u samom centru Mliječnog Puta. No, prema ovom dokazu je skeptičan astronom Mark Hammergren iz zvjezdarnice u Adleru koji kaže kako se to događa svake godine i da nema znanstvenih saznanja o nečem neuobičajenom u 2012. godini.

Izbor Baracka Obame za američkog predsjednika dokazuje da je “smak svijeta” blizu

U SAD-u se približavanje “smaka svijeta” povezuje i s izborom Baracka Obame za predsjednika te neki krugovi bliski Evangelistima najavljuju kraj naše ere. Teolog i profesor religijskih znanosti na sveučilištu u North Parku Scott McKnight tvrdi kako ga ne bi začudilo ako Evangelisti misle da se “kraj bliži” baš zbog tih “povijesnih” izbora.

I neke stare civilizacije i “proroci” kao Nostradamus uperili su svoj prst prema 2012. godini kao kraju našeg doba. Sumnjičavi tvrde kako su ti “dokazi” samo istrgnuti dijelovi šireg konteksta te se ne mogu uzeti ozbiljno. No, dokazi postoje i ima ih jako puno te bi ljudi trebali početi razmišljati o korisnosti svoga života u naredne tri godine, jer možda su nam i posljednje. Ostaje nam pričekati 21. prosinca 2012. godine kako bi vidjeli jesu li “zloguki proroci” imali pravo.

I.Kri.
Foto: Pattay Daily News