Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečano otvoren Centar za pružanje usluga građanima

Danas je prigodnom svečanošæu pušten u rad Centar za pružanje usluga građanima u zgradi Opštine Visoko. Ovaj Centar je rađen u okviru projekta GAP, odnosno Projekta upravne odgovornosti. Svečanosti koja je upriličena ispred Opštine Visoko prisustvovali su između ostalih i ambasador Kraljevine Holandije u našoj zemlji Karel E. Vosskuhler, njegova zamjenica Riny Bus, zatim ambasador Švedske Bosse Hedberg, direktor GAP projekta Dana Frey i mnogi drugi.

Nakon obraæanja prisutnim, pristupilo se i “presijecanju” vrpce, odnosno zvaničnim puštanjem u rad Centra za pružanje usluga građanima. Uslijedio je i obilazak novog prostora, te muzički program u sali “Partizana”. Načelnik Visokog Munib Alibegoviæ je tom prilikom uručio i simbolične poklone današnjim gostima.

Inače, realizaciju ovog značajnog projekta pomogle su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) i Ambasada Kraljevine Holandije (EKN) kroz Projekat upravne odgovornosti (GAP).