Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ponovo akcija MUP-a ZDK-a

 

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona æe u subotu 11.04.2009. godine, u vremenu od 7 do 19 sati, vršiti akciju pojačane kontrole saobraæaja na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Ze-do kantonu.

Aktivnosti policijskih službenika biæe usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraæaja na putevima u BiH, te u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim su izvršena krivična djela, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Napominjemo da æe pored redovnih saobraæajnih patrola na magistralnom putu M-17 policijski službenici u Zenici i Maglaju biti angažovani na kontroli učesnika u saobraæaju sa uređajem za snimanje u pokretu “Provida” kojom prilikom æe se evidentirati i sankcionisati prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona ovom prilikom još jednom apeluje na vozače da se pridržavaju saobraæajnih propisa, kako bi zaštitili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraæaju.