Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obilježen Dan škole “Alija Nametak” na Bucima

Osnovna škola “Alija Nametak” iz visočkog naselja Buci jučer je obilježila svoj Dan škole. Tom prilikom priređen je zanimljiv zabavni program kome su prisustvovale brojne zvanice, roditelji, učenici i ostali gosti. Dan škole se obilježava upravo 7. aprila u čast na dan kada je u Drugom svjetskom ratu oslobođena opština Visoko od okupatorskih snaga i domaæih izdajnika. Treba naglasiti da u školskoj 2008/09. godini nastavu pohađa 470 učenika. Za realizaciju obrazovno-odgojnog rada angažovano je 29 nastavnika, dok je na ostalim poslovima uposleno 17 osoba. Nastava je kabinetska i izvodi se u dvije smjene.

Po broju učenika naša škola nije velika, ali njena veličina se ne mjeri po tome. Njena veličina se mjeri po rezultatima koje postižu njeni učenici na raznim takmičenjima i uspjesima u srednjim školama. S ponosom možemo reæi da naši učenici tokom srednjeg obrazovanja budu promovisani u učenika generacije. Shvatili smo da su za uspjeh potrebni svi i da samo tako možemo očekivati rezultate. Zahvalni smo Ministrastvu za nauku, kulturu i sport za rekonstrukciju kotlovnice, sanaciju mokrih čvorova i nabavku nastavnih pomagala. Posebnu zahvalnost dugujemo našim roditeljima koji preko Vijeæa roditelja pomažu u unaprijeđenju odgoja i obrazovanja naših učenika.” – izjavila je direktorica Amira Džafiæ.

U programu Dana škole učestvovao je školski hor sa izvedbom pjesmu “Bitola”, a zanimljive tačke imali su i članovi dramske sekcije na temu “Dan škole”. Veliko oduševljenje izazvao je nastup recitatora te igrokaz dramske sekcije iz Goduše, kao i plesni nastup mlade ritmičke sekcije ove škole. Svoju muzičku tačku imao je i učenik Nedim Nevaljaloviæ, koji je na nedavnom takmičenju đaka-amatera u pjevanju na području Visokog osvojio prvo mjesto.