Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kuglaši pobijedili, košarkaši izgubili

 

Proteklog vikenda je u kuglani KSC “Mladost” u Visokom odigran meč 22. kola Prve lige FBiH u kuglanju između kuglaša Bosne i Posavine iz Orašja. Pobjedu je slavio domaæi tim sa 5:3, odnosno 2892:2856 oborenih čunjeva. Nabolji u redovima Bosne bio je Adis Džafiæ sa 497 oborenih čunjeva, dok je jedan čunj manje imao Haris Nurudinoviæ.

Ovim duelom završena je sezona u Prvoj ligi FBiH za seniore. Bosna je solidno igrala cijelu sezonu i na krilima mlađih igrača osvojila treæe mjesto. Ekipna kadetska prvenstva su 18. i 19. aprila u Vogošæi i Banja Luci. Naš tim æe predstavljati dva igrača, Haris Nurudinoviæ i Amer Lukhodžiæ. Ujedno to su i kvalifikacije za Svjetsko ekipno prvenstvo u Njemačkoj, koje æe biti održano od 7. do 12. maja ove godne.

Kada su košarkaši Visokog u pitanju, oni su u subotu ugostili ekipu Neretvice i nažalost zabilježili novi poraz. Gosti su slavili sa 78:67 i tako našoj ekipi nanijeli novi poraz u A-2 ligi. U narednom kolu KK Visoko gostuje u Sarajevu, gdje æe za protivnika imati ekipu Impulsa.