Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirnesa Begoviæ objavila i drugu knjigu

Nova knjiga mlade književnice iz Muliæa kod Visokog Mirnese Begoviæ “ugledala” je svjetlo dana. Naime, izdavačka kuæa “Svjetlost” iz Fojnice objavila je novu Mirnesinu knjigu pod nazivom “Samo još tren”. Recezent je ponovo bio književnik Hadžem Hajdareviæ, a knjiga se sastoji iz tri tematske cjeline.

U prvoj se nalazi pet priča i pet pjesama koje govore o isto toliko gradova. U pitanju su New York, Visoko, Mostar, Srebrenica i Sarajevo. Drugi dio knjige su pjesme, a u treæem dijelu nalazi se kraæi roman pod nazivom “Bogat u pustinji”.

Knjiga bi svoje zvanično predstavljanje trebala doživjeti na Sajmu knjiga i učila koji æe biti održan u Sarajevu u drugoj polovini ovog mjeseca. Ono što treba ovdje naglasiti jeste da je izostala pomoæ Vlade Ze-do kantona u štampanju ove knjige. Na nedavnom prijemu kod premijera Miralema Galijaševiæa, vodeæi čovjek kantona je obeæao pomoæ Mirnesi, međutim nedavno je na adresu porodice Begoviæ stiglo pismo u kojem se navodi da zbog loše ekonomske situacije Vlada kantona ne može da ispuni svoje obeæanje, tako da su troškovi štampanja pali na pleæa porodici Begoviæ.