Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Još nema dogovora između KTK i Preventa, nastavak pregovora šesti april

  

Iako je ranije postavljeni krajnji rok za dogovor o eventualnoj prodaji dijela KTK zainteresovanoj strani Preventu 04.04.2009.godine, pregovori uz posredovanje Vlade, Sindikata KTK, Agencije za privatizaciju, resornog ministra, Nadzornog odbora KTK i direktora KTK bit æe nastavljeni i poslije tog datuma. Tako je dogovoreno danas (03.04. op.a), a datum narednog sastanka je 06.04.2009.god.

Današnji treæi po redu sastanak održan je u kabinetu premijera Federacije BiH Nedžada Brankoviæa, a sve u sklopu neposrednih pregovora o privatizaciji dijela KTK Visoko. Na sastanku su bili prisutni nadležni ministar Vahid Heæo, direktor KTK Senad Bilaloviæ,  direktor Agencije za privatizaciju Enes Ganiæ, načelnik opštine Visoko Munib Alibegoviæ, predstavnik zainteresovane strane Adnan Smailbegoviæ te predstavnici Sindikata i Nadzornog odbora KTK.

Od strane KTK, vrijednujuæi ono što se prodaje, ponuđeno je više alternativa koje bi trebale poboljšati ponudu Preventa u vrijedonosnom smislu. Prevent je prihvatio dio prijedloga, ali to je još uvijek ispod očekivanja Nadzornog odbora KTK. Uloga Nedžada Brankoviæa i Vahida Heæe je bila da se pokušaju što više približiti stavovi. O tome koliko su uspjeli saznat æemo tek nakon 06.04. Pregovori su trajali više sati, nakon čega su dostavljeni i pismeni prijedlozi KTK i Vlade prema Preventu u smislu “pojačavanja” njihove ponude, o čemu æe se predstavnici Preventa vjerovatno očitovati na narednom sastanku koji æe biti održan ponovo u kabinetu premijera FBiH Nedžada Brankoviæa.