Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svjetsko prvenstvo u rukometu za juniore i u Visokom?

 

Rukometni savez BiH podnio je Svjetskoj rukometnoj Federaciji kandidaturu za organizaciju Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva, koje æe biti održano od 14. do 25. avgusta 2011. godine i za domaæina ove manifestacije predloženo je sedam gradova među kojima i Doboj, saznaje Srna u Službi za informisanje opštine Doboj.

Konačna odluka o organizatoru ove manifestacije biæe donesena tokom juna ove godine na Kongresu IHF-a, navedeno je u pismu namjere Rukometnog saveza BiH dostavljenog načelnicima i gradonačelnicima Banjaluke, Doboja, Sarajeva, Mostara, Ljubuškog, Žepča i Visokog.

Ovi gradovi nalaze se na listi predloženih domaæina Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva 2011. godine.

U vezi sa kandidaturom i izborom domaæina u RS i u BiH u narednom periodu treba da dođe delegacija IHF-a da obavi inspekciju postojeæih kapaciteta sportskih dvorana i hotela.

Ako bude prihvaæena kandidatura BiH za organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva 2011. godine, obaveze domaæina bile bi da obezbijedi odgovarajuæe dvorane za trening i utakmice, te da finansira smještaj za šest reprezentacija koje bi igrale u grupi u gradu domaæinu ovog prvenstva.

Doboj je poznat kao grad rukometa u kojem se ove godine četrdeset i prvi put održava Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, koji je uvršten u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije (EHF).

(SRNA)