Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Forsiranje mladih, pun pogodak!

Nogometaši Bosne sigurno su najprijatnije iznenađenje ove sezone jer igraju sjajno, a posebno ovog proljeæa u kojem su zabilježili tri pobjede i samo jedan i to dosta nesretan poraz u Banoviæima. Svi rezultati imaju posebnu težinu ako se zna da Bosna ima jednu od najmlađih ekipa u Prvoj ligi i da se skoro potpuno okrenula igračima iz svojih redova koji su odavno preuzeli odgovornost i postali nosioci igre, a tu je veæ i nova veoma talentovana generacija koja sve više sačinjava kostur tima. Predvodnik nove generacije nogometaša Bosne je Adnan Džafiæ koji je veæ stigao i do dresa omladinske reprezentacije, a za imena poput Bukviæa(kadetski reprezentativac), Čabaravdiæa, Hodžiæa, Puščula, Čehajiæa, Mustagrudiæa, Husiæa i ostalih æe se sigurno još čuti.

Svi pomenuti nogometaši su pažnju na sebe skrenuli još prošle sezone kada su igrali finale juniorskog Kupa BiH i osvojili treæe mjesto u omladinskom prvenstvu naše zemlje.

Politika Upravnog odbora kluba da podrži trenera Jusufa Čizmiæa u forsiranju mladih snaga i u seniorskoj konkurenciji, bez obzira na rezultat, pokazala se kao pun pogodak i definitivno može biti vodilja i drugim klubovima u BiH kako se pravilnim ulaganjem u sopstvene mlade snage može napraviti dobar i kvalitetan mladi tim koji u veoma zahtjevnoj ligi zauzima visoko treæe mjesto.