Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko bilo domaæin strijelcima iz BiH

 

Streljački klub Visoko bio je domaæin drugog kola Premijer lige BiH u streljaštvu. Ekipa Visokog ostvarila je solidne rezultate. U kategoriji “puška” za muškarce, slavila je ekipa iz Sarajeva na čelu sa Nedžadom Fazlijom, dok je visočki klub u sastavu Nihad Tatar, Samir Užičanin i Tarik Trako završio kao treæi u ukupnom poretku. Kada se gleda pojedinačo, Samir Užičanin je završio kao četvrti od ukupno 39 strijelaca.

U ženskoj konkurenciji visočka ekipa, za koju su nastupile Erna Okanoviæ, Emina Pređa i Lejla Hadžimehmedagiæ, završila je na kraju kao šesta, a u pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Emma Škaljo iz Zenice, dok je Emina Pređa završila kao 11. od 25 takmičarki.

Visočka ekipa u konkurenciji “zračni pištolj” završila je kao treæa, odmah iza Leotara i Sarajeva. Za naš tim nastupili su Ramo Bulut, Amar Hajro i Nihad Džino. U pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Saudin Isakoviæ iz Zenice, dok je naš najbolji predstavnik bio Ramo Bulut, koji je završio kao deseti, a odmah iza njega plasirao se Nihad Džino.