Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zahid Kečiæ predsjednik MZ Moštre: “U Šarenim Hanovima se gradi bespravno, krajnje je vrijeme da nadležne službe počnu raditi svoj posao”

Više puta smo govorili o bespravnoj i čudnoj gradnji u Šarenim Hanovima, o još čudnijim uzurpiranjima državne zemlje od strane pojedinaca i firmi, o tome kako se zloupotrebljava lokalni fudbalski klub, džamija, zdravstvena ustanova itd… Na naša mnogobrojna pitanja upuæena nadležnim Opštinskim službama nikad nismo dobili odgovarajuæe odgovore, a danas smo dobili i saopštenje za javnost predsjednika MZ Moštre Zahida Kečiæa, saopštenje prenosimo u cijelosti:

– “Dana 29.03.2009. god. na poziv više građana M.Z. Moštre morao sam reagovati iako je neradni dan (nedjelja). Naime, u prisustvu članova Savjeta M.Z. Moštre: Kemala Omerbegoviæa, Mersida Dervišbegoviæa i Dinke Omanoviæ, pozvao sam gosp. Jakuba Mušinbegoviæa i objasnio o čemu se radi.

Zapravo da su u toku radovi ispred objekta  „Babilon“, nadogradnja tarase. Objašnjenje gosp. Mušinbegoviæa je: „ Danas je vikend neradni dan, ništa učiniti ne mogu“.

Pozvao sam direktora O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“ gosp. Saliha Omerbegoviæa, njegov odgovor je: „To nije moj problem“.

Pozvao sam gosp. Ermina Dlakiæa predsjednika vijeæa roditelja. On me je uputio na gosp. Emira Bukureviæa.

Dakle, shvatio sam da je to prebacivanje lopte na drugi teren, a da se gospodi koja vrši bespravnu nadogradnju, a to nije prvi put da daje zeleno sviijetlo da ostvare svoje ciljeve.

S tim u vezi mislim da je krajnje vrijeme da nadležne opæinske službe rade svoj posao.

Dostavljeno:

   1. Nadležnim opæinskim službama
   2. Direktoru O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“
   3. Predsjedniku vijeæa roditelja
   4. Medijima
   5. a/a

Predsjednik Savjeta M.Z. Mošte, Zahid Kečiæ