Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Privatizovana četiri poslovna prostora Veleprometa iz Visokog

Agencija za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopæila je danas da su u prostorijama ove Agencije potpisana četiri ugovora o kupoprodaji predmeta tendera u maloj privatizaciji.

Predmet prodaje bilo je šest poslovnih prostora i jedna zajednička imovina preduzeæa “Velepromet-maloprodaja” d.d. Visoko. Prema istom izvoru, za tri predmeta nije bilo iskazanog interesa od kupaca, zbog čega su ove prodaje proglašene neuspješnim.

– Prodaju po javnom pozivu T-43 Agencija za privatizaciju ZDK-a ocjenjuje izuzetno uspješnom, obzirom na postignute cijene, čime su ostvareni i značajni finansijski efekti za preduzeæe Velepromet – maloprodaja d.d. Visoko, stoji u saopæenju kojeg je potpisala Mufida Džindo, direktorica Agencije za privatizaciju ZDK-a.

Èetiri poslovna prostora koja se nalaze u ulici Zgošæanska, u Kaknju, prodati su po cijenama od 100.100 KM, 153.600 KM, 31.001 KM i 61.500 KM.

Agencija za privatizaciju ZDK-a nakon izvršenih uplata od kupaca, u zakonskom roku izvršit æe prenos sredstava na žiro račun preduzeæa “Velepromet – maloprodaja” d.d. Visoko.