Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Elvis Lelo: Vrijeme je da protiv GOŠK-a i ja “proradim”

 

Nakon poraza u Banoviæima u utakmici u kojoj je Bosna vodila do samog kraja susreta, vremena za žaljenjem zbog propuštenih gostujuæih bodova u Lukama nije bilo. Sve misli su veæ odmah nakon utakmice bile usmjerene na novu domaæu ,protiv uvijek u Visokom neugodnog, GOŠK-a. U tri dosadašnja kola sva tri gola za Visočane su potigli Džafiæi, dva Adnan i jedan Mirza, a najbolji strijelac Bosne Elvis Lelo sa dosadašnjih sedam postignutih golova se nada da je utakmica protiv GOŠK-a prilika za potvrdu epiteta najboljeg strijelca.


 

         U utakmicu protiv GOŠK-a ulazimo bez golmana Šabiæa koji je sa dva odbranjena jedanaesterca na gostovanjima ulijevao veliko samopouzdanje u cijelu ekipu, nažalost on ima žute kartone. Bez obzira na to u ovu utkmicu ulazimo sa puno motiva i optimizma koji smo donijeli iz Banoviæa iako smo poraženi. Na teškom terenu smo igrali dobro i kod 1:0 za nas imali smo dvije stopostotne prilike.Ono što posebno ohrabruje je činjenica da imamo igru i da su se mladi igrači iz sjajne gneracije juniora odlično uklopili u prvi tim. Nadam se da je utakmica protiv GOŠK-a pravo vrijeme da i ja „proradim“ u ovom nastavku sezone – rekao nam je pred novu domaæu utakmicu Bosne njen za sada najbolji strijelac.

 

Iz Bosne inače ističu da žale zbog propuštene prilike za bodovima u prošlom kolu, ali za razliku od timova koji gube na strani nisu se žalili na suðenje, nego razloge poraza u samom finišu utakmice vide u lošem terenu i neiskustvu mlade ekipe koja nije uspjela sačuvati prdnost od jednog gola petnaest minuta prije kraja utakmice.