Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dva lica lišena slobode zbog kraðe u “Bing-u” i “Interex-u”

 

U proteklom periodu policijski službenici Policijske uprave II u Visokom su poduzimali operativne mjere i radnje na prikupljanju saznanja i dokumentovanju krivičnih djela kraðe, koja su vršena u proteklom periodu od strane više lica u trgovinskim centrima „Interex“ i „Bingo“ u Visokom i kojim krivičnim djelima su izvršioci istih otuðivali u više navrata skupocjena alkoholna piæa. 

 

Nakon poduzetih operativnih mjera i radnji te prikupljanja saznanja i obavještenja, došlo se do podataka da su u izvršenju navedenih krivičnih djela učestvovali H.J., roðen 1978. godine iz Sarajeva i N.E., roðen 1972. godine iz Kaknja. Naznačena lica su 19.03.2009. godine lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje su nakon kriminalističke obrade zadržana u prostorijama za zadržavanje.

 

U službenim prostorijama Policijske stanice Visoko navedena lica su saslušana u svojstvu osumnjičenih na okolnosti izvršenja krivičnih djela kraðe koja im se stavljaju na teret, nakon čega æe Kantonalnom tužilaštvu Zenica biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica H.J. i N.E., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo kraðe iz člana 286. KZ FBiH