Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BIH – Srbija 31:28 (18:14)

Rukometna reprezentacija BiH zabilježila je veliku pobjedu u sklopu kvalifikacija za odlazak na EP u Austriji. U sjajnoj atmosferi prepune dvorane “Mirza Delibašiæ”, rukometna reprezentacija BiH je savladala selekciju Srbije sa 31:28 i tako ostala u utrci za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode na EP u Austriji.

Naši rukometaši su od prve minute zaigrali fantastičnu odbranu i samo je Iliæ bio nerješiva enigma za naše, dok su sa druge strane svi rukometaši BiH bili raspoloženi i ravnomjerno rasporedili postignute golove, što se uz raspoloženog Tahiroviæa i osjetilo na rezultatu nakon prvog dijela (18:14). Prva polovina drugog dijela je bio najbolji period igre za našu selekciju koja je uspjela doæi do sedam golova prednosti u dva navrata (24:17) i (26:19) u 45.minuti. Briljirao je tada Enid Tahiroviæ koji je do kraja sakupio 16 odbrana uz jedan sedmerac. U finišu utakmice uslijedio je mali pad u igri našeg tima, pa je Srbija uspjela ublažiti poraz na konačnih 31:28.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH nili su Toromanoviæ i Stojanoviæ sa po 6, te Jaškiæ i Terziæ sa po 5 golova. Revanš utakmica ove dvije selekcije igra se u nedjelju u Nišu