Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sarajevski bend Letu štuke konačno æe održati dugoočekivani prvi koncert u Beogradu 10. aprila u Domu omladine!

Beograðane očekuje “Sarajevski vikend” u velikoj sali DOB-a pošto poslije Letu štuka ovdje 11. aprila svira i legendarno Zabranjeno pušenje.

“Daæemo sve od sebe. Èujem da tu veæ imamo dovoljno publike da možemo napraviti dobar koncert.

Beograd je najveæi grad na teritoriji bivše Jugoslavije, a gdje je veliki grad tu su i kriteriji viši. Postoji mala trema u bendu, ali mislim da æe biti super jer je to dobra publika i prilično fleksibilna”, kaže frontmen Dino Šaran.

U prvom susretu sa beogradskom publikom Letu štuke namjeravaju, obeæava Dino, da isporuče “sat i po a možda i više” energije sa regionalno uspješnih albuma “Letu štuke” (2004) i “Proteini i ugljikohidrati” (2007), sa kojih su spotovi poput “Tesle”, “Pere Papacodera” ili “Sunca” gdje, uz Dinu, kao gost pjeva Darko Rundek.

Upravo je decembarski koncert Rundeka i Cargo orkestra u Sava centru poslužio da se gostovanjem Dine Šarana u izvoðenju na bis dueta “Sunce” predstave na neki način Letu štuke i opipa puls beogradske publike pred dolazak benda u punom sastavu.

“Mene su ljudi poslije Sava centra dosta zvali. Privatno imam nekih prijatelja iz javnog života, poput Sergeja Trifunoviæa i Žike Todoroviæa i njima se jako sviða naš rad. Javlja nam se i dosta fanova preko fejsbuka. Kolika nam je publika u Beogradu za sad ne znam. Vidjeæemo u Domu omladine 10. aprila”, optimističan je Dino.

Ulaznice po cijeni od 800 dinara uskoro æe se naæi u prodaji, a organizator je Long Play!

Sve dodatne relevantne informacije o bendu Letu Štuke možete pronaæi na site-u: www.letustuke.com