Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zbog blokade računa vjerski službenici Medžlisa IZ Visoko iduæi mjesec bez plata!?

Najnovija dešavanja vezana za post Mušinbegoviæevo doba u Medžlisu IZ Visoko i blokadu oba računa ove institucije od strane Sarajevo Osiguranja dovela su u pitanje isplatu naredne martovske plate za sve vjerske službenike ovog Medžlisa. Radi se o trideset imama i nekoliko administrativnih radnika koji zbog gluposti bivšeg predsjednika i (ne)svjesne naivnosti 18 kreditno zaduženih imama najvjerovatnije neæe primiti plate, ukoliko ta institucija bude poštovala najnoviji način isplate ličnih dohodaka preko banaka.

Potvrdu ove informacije dobili smo i od sadašnjeg predsjednika Medžlisa IZ Visoko Džemila Ugarka koji nam je rekao da je situacija jako složena zbog blokade računa, a opet zbog famozne mjenice o kojoj smo ranije govorili, a koja je produkt “začaranog trokuta” zvanog Ejub Mušinbegoviæ – BBI Banka – Sarajevo Osiguranje. To je trokut u kojem svako ima svoju istinu i verziju priče, a sudski postupak æe vjerovatno presuditi čija verzija je ispravna.

Do tada imami Medžlisa IZ Visoko u cilju istine i nasuprot smutnji i ljagi koja je bačena na kompletnu IZ Visoko bi trebali u svojim džematima i na Džumama javno progovoriti o lopovlucima unutar i izvan Medžlisa, jer svaki lopovluk i svaki kriminalac ima svoje ime i prezime bez obzira o kome se radi.

Na taj način, umjesto što sjede u mišijim rupama, imami bi doprinjeli rasvjetljavanju cijele priče, a ljagu sa institucije Medžlisa, koji je Medžlis svih  Bošnjaka opštine Visoko, bi adresirali tamo gdje joj je i mjesto, na ime i prezime onih kojima je novac, kriminal i lopovluk svakako ispred vjere,stranke i Boga.