Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Do sada uplaæeno 27 501 KM !

Danas je javnosti predstavljena i trenutna finansijska situacija kada je sakupljanje novca za nabavku aparata mamografa za Dom zdravlja sa poliklinikom u Visokom u pitanju. Prema riječima portparola akcije “Probudimo se da ne bude kasno” Lejle Pašiæ, od 4. februara do 11. marta ove godine prikupljeno je 27 501 KM i to od malih i srednjih preduzeæa 7 000 KM, od velikih preduzeæa 8 300 KM, dok je od prodatih bonova i od uplata graðana 8 591 KM. Takoðer odreðeni broj sindikata različitih organizacija sa područja naše opštine uplatio je 3 610 KM. Do sada je najveæi pojedinačni iznos donacije bio 5 000 KM od jednog privrednog subjekta.

“Tokom obilježavanja 8. marta, naši volonteri su prodavajuæi bonove uspjeli skupiti 947 KM, i ova sredstva za sada nisu uključena u onaj izvještaj do 11. marta, obzirom da æe ona tek danas biti uplaæena na naš račun. Dobili smo i izvještaj BH Telecoma o sredstvima koja su sada na tom računu, a koje su graðani uplatili putem humanitarnog telefona 090 292 021, te na njemu stoji da je do sada uplaæeno tačno 1 251 KM.” – dodala je Lejla Pašiæ.

Takoðer, za sve zainteresovane je otvorena i web stranica http://probudimosedanebudekasno.blogger.ba/ na kojoj æe se moæi pronaæi sve vijesti i aktuelnosti vezane za ovu akciju.