Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Posjetite štandove, uključite se u akciju!

 

Danas i u naredna dva dana biæe realizovana akcija u sklopu generalne akcije “Probudimo se da ne bude kasno”, a koja ima za cilj promociju iste. Na području Visokog biæe postavljena tri štanda i to izmeðu MSŠ “Hazim Šabanoviæ” i bivše robne kuæe “Vema”, zatim na Sebilju, te ispred Pošte u Visokom. Ovaj dio aktivnosti realizovaæe učenici Gimnazije “Visoko” i MSŠ “Hazim Šabanoviæ” Visoko i to u terminu od 11 do 16 sati. Kako je istakla Lejla Pašiæ, portparol ove akcije koja ima za cilj nabavku aparata mamografa, oni su nadaju da æe i vrijeme poslužiti te da æe se akciji odazvati veliki broj naših sugraðana.

Ovo su posebne aktivnosti u okviru 8. marta, Dana žena, gdje želimo još jedanput da naše sugraðane podsjetimo na važnost borbe protiv raka dojke. Učenici æe dijeliti letke i roze mašnice koje su zaštitnu znak borbe protiv raka dojke, a biæe tu i novčani bonovi u iznosu od 2 i 5 KM koje æe svi zainteresovani moæu kupiti te tako dati svoj doprinos ovoj akciji. Inače, usku saradnju imamo i sa našim osnovnim i srednjim školama. Tako su prije dvije sedmice u OŠ “Kulin ban” i OŠ “Safvet-beg Bašagiæ” doktorice iz visočkog Doma zdravlja imale prigodna predavanja u okviru roditeljskih sastanaka i Vijeæa roditelja, što je naišlo na jako pozitivne kritike i dobru reakciju.” – dodala je Lejla Pašiæ.

Takoðer, prema njenim riječima, 21. marta biæe nastavljena i akcija “Od vrata do vrata” gdje æe volonteri visočkih udruženja obilaziti naselja na području opštine i prikupljati dobrovoljna sredstva od naših graðana.