Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Najava sportskog vikenda za visočke klubove

U vikendu koji je pred nama, na sportske terene æe visočki rukometaši, fudbaleri, košarkaši i kuglaši. Veæina klubova æe svoje protivnike dočekati na svom terenu u Visokom, dok æe fudbaleri Bosne na gostovanje u Mionicu.

Rukometaši Bosna-Preventa æe sutra od 19 sati u dvorani KSC “Mladost” dočekati ekipu Izviðača u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa naše zemlje. Ove dvije ekipe su nedavno odigrale utakmicu u okviru Premijer rukometne lige takoðer u Visokom, a slavio je visočki tim sa 33:32.

Kada su košarkaši Visokog u pitanju, i oni æe sutra na teren i to u “predigri” rukometašima. Njihov meč protiv ekipe “Mostar 05” planiran je za 16 sati u dvorani KSC “Mladost”. Prvi meč ove dvije ekipe dobila je mostarska ekipa. U tim bi se trebali vratiti Ohran i Nišiæ, dok je Neimarlija na treningu u utorak iskrenuo zglob te ga neæe biti u sastavu KK “Visoko”.

Fudbaleri Bosne u nedjelju nastavljaju takmičenje u Prvoj ligi FBiH. Oni putuju u Mionicu, gdje æe za protivnika imati ekipu Omladinca. U prvom meču ove dvije ekipe, u prvom kolu jesenjeg dijela, slavila je Bosna minimalnim rezultatom 1:0. Meč u Mionici počinje u 14:30 sati.

Kuglaši visočke Bosne æe ovog vikenda u okviru 18. kola Prve lige FBiH u Visokom dočekati Krivaju iz Zavidoviæa. Meč æe se igrati u kuglani KSC “Mladost”.