Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Važna pobjeda košarkaša Visokog

 

Košarkaši Visokog su ostvarili veoma važnu pobjedu u nastavku sezone košarkaške A-2 lige. Oni su veèeras u dvorani KSC “Mladost” bili bolji od mostarskog Veleža rezultatom 69:62 (14:13, 18:18, 14:15, 23:16). Visoèki košarkaši su tokom cijele utakmice imali rezultatsku prednost, od 2 do 6 poena, a gostujuæi igraèi su pokušavali presing igrom doæi do povoljnog rezultata. Meðutim, domaæi tim,  u kojem je veèeras debitovalo èak 6 igraèa, nije dozvolio iznenaðenje te je zabilježio treæu ovosezonsku pobjedu. Treba dakle istaæi da je trener visoèkog kluba Jakub Genjac u prvi tim uvrstio nove, mlade igraèe, nekadašnje èlanove KŠ “XXL Basket”, koji su mu uzvratili na pravi naèin, odliènom igrom i pobjedom.

Najefikasniji u redovim Visokog bio je Irfan Drpljanin sa 23 poena, a dobro ga je pratio Edin Fazliæ sa 14 poena. Po 10 poena su ubacili Kemal Lemeš i Edin Hodžiæ (koji je bio i kapiten tima), 5 je postigao Zlatan Omanoviæ, 3 Eldin Neimarlija, a po 2 Malik Hodžiæ i Jasmin Alihodžiæ. Još su igrali, ali se nisu upisali u listu strijelaca Samir Šubiæ, Mujo Maèugan, Matej Nikoliæ i Mirza Kazija.

Inaèe, zbog povreda ili bolesti u timu Visokog veèeras nije bilo Ohrana, Nišiæa i Igora Nikoliæa, a Elvir Džafiæ i Eldin Beæar su se najvjerovatnije oprostili od dresa visoèkog kluba na vlastiti zahtjev.

I u narednom, 15. kolu, KK “Visoko” je domaæin i to ekipi “Mostar 05”, koja ih je u drugom kolu na svom terenu pobijedila 80:65.