Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: U èetvrtak izbor sportiste ZDK-a 2008. godine

 

Tradicionalna manifestacija “Izbor sportiste Zenièko-dobojskog kantona” bit æe održana  26. februara u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. 
 

Organizatori su NIPD “Naša rijeè” i Sportski savez Zenièko-dobojskog kantona, a generalni pokrovitelj Vlada ZDK-a.

 

Osim uobièajenih nagrada za najbolje sportiste u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, nagrade za najuspješnije sportske klubove i sportske radnike te najuspješnije invalide, u èetvrtak æe biti uruèene i jedinstvene nagrade:

Sportski dogaðaj u ZDK-u u 2008.  i Sportski uzor.

 

“Sportski klubovi i pojedinci iz ZDK-a i prošle godine postizali su zavidne rezultate na domaæoj i meðunarodnoj sceni. Zahvaljujuæi kantonalnoj vladi i sponzorima koji imaju razumijevanje za sport, u èetvrtak æemo prirediti promociju onih koji svojim sportskim rezultatima i ponašanjem promoviraju ZDK-a i BiH”, izjavio je Sajto Æehoviæ, direktor NIPD “Naša rijeè”, uime organizatora manifestacije.

 

Dolazak u Zenicu potvrdio je i Miroslav Æiro Blaževiæ, selektor nogometne reprezentacije BiH, a u zabavnom dijelu programa nastupit æe Omladinski hor Zenica, Admir Kuloviæ Kula i Afan Smajloviæ, te èlanice Kluba ritmièke gimnastike “Visoko”. Za ovu priliku štampan je i 11. broj lista “ZE-DO sport”.

 

(Fena)