Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odbojka se vraæa u Visoko

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, kao i 100 godina od obljetnice i samih poèetaka fizièke kulture u Visokom, u nedjelju u Sali “Partizana”(hramu visoèkog sporta op.a) biti održan revijalni susret muških i ženskih ekipa OK “Mladost” Sarajevo.

 

Organizator ove sportske manifestacije je Sportski savez Opæine Visoko kao i OK “Mladost”. Cilj ovoga sportskoga dogaðaja je unapreðenje odbojkaškog sporta na podruèju visoèke regije. Inicijatori su bili trener Mulamekiæ Šefkija i Bojiæ Alisa, inaèe nekada veoma uspješna odbojkašica koja je svoju karijeru najprije poèela u Švicarskoj, da bi nakon povratka u rodnu zemlju nastupala za ekipu Ilijaša te Brezu, sa kojom je prošle godine izborila povratak u najelitniji rang našeg takmièenja, Premier ligu BiH.


 

Za oèekivati je da æe hram visoèkog sporta biti pun i da æe ljubitelji sporta, a naroèito odbojke, podržati ovu manfestaciju nakon koje æe “osvanuti” još jedan kvalitetan i zanimljiv sportski kolektiv i time potvrditi da je grad Visoko izvor nepresušnih talenata, ne samo u rukometu i nogometu, veæ i u odbojci.

 

(Autor teksta, Almin Alijagiæ)