Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Centar za pravnu pomoæ ženama od ovog mjeseca i u Visokom

Centar za pravnu pomoæ Zenica je nevladina, neprofitna i samostalna organizacija, osnovana oktobra 1996 godine sa ciljem afirmacije, implementacije i zaštite ženskih ljudskih prava, stvaranja uvjeta za organizovano pružanje besplatne pravne pomoæi ženama, educiranja i informisanja žena žena o temeljnim pravima i mehanizmima samozaštite, te ukazivanje javnosti na probleme vezane za poštivanje ženskih ljudskih prava i predlaganje rješenja za njihovo prevazilaženje.

Aktivnosti Centra realizuje tim od dvadesetak žena (pravnica i drugih obrazovnih profila) uz stalni angažman odreðenog broja volonterki. Od ovog mjeseca Centar æe djelovati i u Visokom. Stoga pozivaju sve stanovnice Visokog, kojima je potrebna besplatna pravna pomoæ za realizaciju ili zaštitu zakonom utvrðenih prava, da se jave u terenski ured koji se nalazi u prostorijama Centra za socijalni rad Visoko, èetvrtkom u vremenu od 15.30 do 18.30 sati.

Sve dodatne informacije možete dobiti na  tel/fax 032 402 049 i 032 735 835, odnosno na email cenppz@bih.net.ba ili putem website-a www.cenppz.org.ba