Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Javite se za kredite

Biznis servis centar Vlade Zeničko-dobojskog kantona objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava na području kantona. Korisnici kredita mogu biti mala i srednja društva, kao i privredna društva koja namjeravaju započeti sa radom na području ovog kantona. Prioritet u odabiru, imaće proizvodne i aktivnosti orijentisane ka izvozu, aktivnosti koje rezultiraju zamjenom za uvoz, zaštite okoline, kao i one koje omogućavaju kreiranje novih radnih mjesta.

Maksimalan iznos kredita je 50.000 KM, visina kamatne stope je Euribor plus 2,5 posto, rok otplate je pet godina uz grejs perios od 24 mjeseca. Kreditna sredstva mogu se tražiti za nabavku mašina, opreme, dijelova, alata i slično, tehnološka unapređenja, proizvodnu opremu, obuku i certifikovanje u skladu sa industrijskim standardima, standardima kvaliteta, evropskim normama, kao i za opremu za novoosnovana privredna društva.

Javni poziv otvoren je do kraja 2009. godine, a revolving kreditna linija realizuje su putem Investiciono komercijalne banke d.d. Zenica.

(Fena)