Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Adi Šahinović zvanično novi predsjednik Udruženja građana “USV” Visoko

 

Večeras je u Velikoj sali Opštine Visoko održana svečana sjednica Udruženja građana “Učenici i studenti Visoko” na kojoj je predstavljeno novo rukovodstvo, koje će voditi ovo udruženje u naredne dvije godine. Za novog predsjednika je imenovan Adi Šahinović, dok će njegov zamjenik biti Emin Budalica. Za sekretara je izabran Goran Vražalić i njih trojica će u budućnosti činiti Izvršni odbor, a također, izabran je i Upravni odbor visočkog udruženja. Za naredni period je planirano izdavanje novih članskih karata, kao i realizacija mogućnosti uplaćivanja osiguranja članova udruženja u VGT osiguranju.

Kada su aktivnosti u pitanju, planirano je da se u ovoj godini uradi nekoliko humanitarnih akcija, seminara, akcija u domenu ekologije, a u planu je i organizovanje nekoliko muzičkih događaja, prije svega “2. bh. Metal festa” i koncerta “Visoko živi” u našem gradu. Za februar mjesec je planirano i puštanje u rad oficijelne web stranice udruženja, a u prvoj sedmici narednog mjeseca biće održana i sjednica na kojoj će biti usvojen novi Statut.

Na svečanoj sjednici je upućen poziv svim zainteresovanim da se uključe u ovo udruženje ili da svojim prijedlozima i sugestijama pomognu rad i doprinesu poboljšanju života mladih u Visokom.