Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“XXL Basket” istupa iz Lige mladih Ze-do kantona?

 

Košarkaška škola “XXL Basket” iz Visokog, koja se takmiči sa svojom kadetskom i juniorskom ekipom u Ligi mladih Ze-do kantona, sudeći po trenutnoj situaciji, uskoro bi mogla da istupi iz takmičenja, a razlog su finansijski problemi. Naime, uslijed nemogućnosti da plaćaju korištenje dvorane i službenih lica, klub je već nekoliko puta slao urgentne zahtjeve za pomoć Opštini Visoko kako bi mogao ispuniti te zahtjeve, te na taj način uspješno okončati sezonu.

No, odgovora iz Opštine ni do dan danas nema, tako da je prema riječima trenera Avde Aždajića situacija bezizlazna. On je također istakao činjenicu da većina klubova na području Visokog ima riješen status kada je korištenje dvorane u pitanju, a da je na jednoj od prethodnih sjednica OV Visoko bilo govora da se u bližoj budućnosti nešto slično uradi i sa KŠ “XXL Basket” i ŠR “Visoko”.

Ni do toga nije došlo, te će kako sada stvari stoji klub morati prekinuti svoje učešće u Ligi mladih. Aždajić je istakao da klubu ne trebaju velika novčana sredstva, tek nešto više od 3000 KM, ali da ni njih ne mogu obezbijediti.

Isključenjem iz takmičenja sigurno će najviše izgubiti mladi košarkaši, koji su nakon nekoliko godina treniranja, u ovoj sezoni po prvi put osjetili šta je to takmičarska sezona. Ipak, za nadati se da će se u posljednji trenutak doći do opstanka kluba u Ligi mladih, jer ovaj košarkaški podmladak je potreban našem gradu i sportu uopšte.