Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje za javnost stanovnika naselja Prijeko: Prijeko – na kraju svijeta

Iako naselje Prijeko pripada Mjesnoj zajednici Centar i gdje se od 1983. godine plaća najveća cijena za kvadratni metar građevinskog zemljišta, za nevjerovati je da u njemu nema ni jedne samoposluge, manje prodavnice, trafike, trgovine hljebom….! Čuveni „Veleprometov“ kisok je odavno istruo (godinama je ljetno leglo zmija), a dva pokušaja otvaranja trgovina u prizemljima privatnih kuća je propao zbog opštinske politike forsiranja trgovačkih centara. Da su ti centri pravilno raspoređeni, a ne skoncentrisani samo na sjevernom dijelu grada, možda ovdje ne bi bili ni spomenuti ?!

Stanovnik ulice IV našeg naselja treba da pređe 3200 metara do prve samoposluge (najbliža je kod „Veme“, VGT – ova ili u Sarajevskoj ulici), 2100 metara do prve pekare i trafike (najbliža je na glavnoj ulici), 2800 metara do prve prodavnice (najbliža je na vrhu Poštanske ulice ili ona kod Opštine)… A navedena IV ulica nije najudaljenija od ovih objekata !!!

Ako se uzme u obzir da od 1983. godine u ovom naselju nije posađeno niti jedno drvo, dok u Novom Naselju i na drugim mjestima cvjetaju ruže i maćuhice, te da se našem naselju zimi samo ponegdje prospe malo soli po snijegu, a ljeti ponekad zaluta kamion za pranje ulica, onda se s pravom pitamo se da li je od većine građana ovog naselja opravdan dugogodišnji bojkot plaćanja komunalne i naknade za građevinsko zemljište ?

Predlažemo Opštini da hitno odredi jednu lokaciju oko Kožarskog mosta (idealno bi bilo napušteno obdanište), te da se nađe interesant i partner za izgradnju i otvaranje nekog mini trgovačkog centra sa svim sadržajima i koji će zadovoljiti potrebe ovog, ne malog naselja.

Ako se bude čekala realizacija Regulacionog plana naselja (a priča se i o izmjenama), onda, PRIJEČANI: SVAKOG DANA 5 KILOMETRA ZA HLJEB !!!

A Opštini svaka čast za planiranje !

P.S. Ubrzo će „Visočko ljeto 2009“ koje nam godinama nanosi štetu, a tada nas niko neće nizašta pitati, jer „cilj ne bira sredstva“.

Stanovnici Naselja Prijeko