Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Regina” predstavlja BiH na Evroviziji u Moskvi

Sarajevska grupa Regina predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji 2009. u Moskvi, saopšteno je večeras iz tima BH Eurosonga. Na sastanku održanom 12.01.2009. u prostorijama BHRT, sedmočlana komisija BHRT-a je preslušala sve pjesme i razmotrila sve prijave, te donijela odluku da će pjesma predstavnica BiH na takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2009. biti kompozicija “Bistra voda”, autora muzike i teksta Aleksandra Čovića u izvedbi sarajevske pop-rock grupe Regina.

Na osnovu Pravila o izboru Pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009, BHRT je objavio Javni poziv svim autorima i izvođačima, koji je trajao do 20. decembra 2008. Na Javni poziv pristiglo je 79 radova koji su zadovoljili propozicije. U skladu sa pravilima formirana je stručna komisija za odabir pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009., u sastavu:

1) Dejan Kukrić , urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1 i odgovorni urednik BH Eurosong 2009
2) Jasmin Ferović, urednik muzičkog programa BH Radija 1
3) Adnan Mušanović, muzički producent MP BHRT
4) Goran Kovačić, akademski muzičar
5) Miroslav Maraus, kompozitor i aranžer
6) Damir Imamović, muzičar
7) Mahir Sarihodžić, muzički producent

Pjesma “Bistra voda”, koja će predstavljati BiH na 54. Eurosongu u Moskvi u maju 2009., premijerno će biti izvedena u specijalnom TV show programu BH Eurosong 2009, koji će biti emitovan uživo na BHRT u nedjelju 1. marta 2009.

(Sarajevo-x.com)