Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bio je to praznik rukometa…

 

 

Dugo najavljivana humanitarno-revijalna utakmica rukometnih veterana visočke Bosne pokazala se kao pun pogodak. Prikupljena su više nego solidna sredstva za pomoć bivšem rukometašu Bosne Kemici Smajloviću, a i odziv bivših rukometaša kluba na ovu humanitarnu akciju je bio odličan. Bio je to svojevrsni praznik rukometa u Visokom, a dodatnu draž su dali i gledaoci koji su prilično ispunili tribine KSC“Mladost“ (više od 1.000 gledalaca) i gromoglasnim aplauzima nagrađivali sve lijepe i atraktivne poteze, kojih na ovoj utakmici nije nedostajalo. Pravo zadovoljstvo je bilo vidjeti nekoliko generacija ovog trofejnog kluba kako svi na svoj način daju doprinos ovoj utakmici, ali i pokazuju, bez obzira na godine i fizičku nepripremljenost, nisu zaboravili igrati vrhunski rukomet. Na kraju je čak viđena i „dramatična“ završnica susreta u kojem su slavili „Stariji“ veterani protiv „Mlađih“ sa 28:27, iako je rezultat naravno bio u drugom planu. Tako se još jednom pokazalo da, iako Bosna prolazi kroz jedno teško razdoblje, rukomet u Visokom ima „kultni“ status i da se malo klubova u našj zemlji može pohvaliti sa toliko asova koji su ostavili dubok trag, kako u bivšoj državi, tako i u BiH.

 


                             „STARIJI“ VETERANI – „MLAÐI“ VETERANI

28     :  27

 

„STARIJI VETERANI“: Čolić, Babić, N.Smajlović, Antović, Skopljak, Džudžo, Vražić, Lončar, Valjevac, Hadžić, Sirćo, Prežić, Džafić, Koljenović, Vujić, S.Smajlović, Ferzan, Karavdić. Trener: Nevzad Sirćo

„MLAÐI VETERANI“: Jamaković, Bukva, Suljagić, Handžić, G.Smajlović, Konjičanin. E.Čakić, Konjo, Maltar, Ganić, Drugović, Čabaravdić, Memić, Mustafić, Ismić, Dizdarević, Omerbegović. Treneri: Gordan Koso i Nijaz Omerbegović.